ANNONS
Integritet på Tailsweep

Brevutdelningen är borta i Bonde söker fru – och många är besvikna

/

Det var en annorlunda säsongspremiär av Bonde söker fru i år och det var många som reagerade starkt. Vanligtvis så får ni tittare se när jag åker runt och delar ut era brev till våra bönder – den delen är nu helt borta och det var det väldigt många som hörde av sig för att säga att de var besvikna. De ville ha tillbaka brevutdelningen. Jag kan förstå det. Det är första gången på 17 år som brevutdelningen alltså inte kommer att vara med och det är så klart en stor förändring. Vissa tittare skrev att de kände sig blåsta på ett helt avsnitt. Att man inte hängde med på samma vis då man inte fått se breven innan och varför bönder bjudit in dom som nu var på slottet.

Anledningen är att tagit bort brevutdelningen är att man vill gå snabbare in på själva mötet mellan bönder och brevskrivare. Rappa på allt som händer och snabbare komma ut på gårdarna. Det så klart i tron att det är det alla tittare vill ha. Givetvis görs ju ändringarna i tv för tittarnas skull trots allt, inte bara för förändringens skull. Så om det nu visar sig när man gör en ny undersökning att majoriteten vill ha tillbaka brevutdelningen, ja då kanske den i viss mån kommer tillbaka. Utvärdering är viktigt.

För mig är det svårt att säga vad som är bäst. Jag läser era kommentarer och kritiken kring att brevutdelningen nu är borta och jag håller förvisso med – men… för min del så handlar det om att jag personligen ju älskar den grejen. Jag älskar att få dela ut kärleksbrev! Att få komma med breven, se glädjen i bondens ögon, öppna, läsa och titta på bilder… det är ofantligt spännande och roligt. Det är där och då som böndernas förväntningar på riktigt tar fart och drömmen om att hitta någon börjar kännas verklig.

Det är magiska ögonblick. Jag minns vartenda möte, alla telefonsamtal, varje sekund av glädje. Bonden Bengt som lämnade filten vi satt på för att han blev så rörd att han behövde samla sig. När Susanna öppnade brevet från Hannes, brevet med den stora handen på, från mannen hon nu är gift och har barn med. Nakenbilderna till Karl-Petter, brevet från Petra som fick Sebastian att nästan börja gråta, brevet som var början till en av de finaste kärlekshistorierna nånsin… Många skratt, dråpligt härliga telefonsamtal, prat om drömmar, tårar… Ja jag har minnen för livet. Med det sagt så är det lätt att förstå att just jag inte är rätt person att avgöra ifall det ska vara med i programmet eller inte. 🙂

Här med Pontus, en oförglömlig brevutdelning där det blev väldigt många skratt men också där Pontus längtan verkligen tog fart.

Vi har spelat in brevutdelningen även i år, bara inte visat den i programmet. Jag vet därför att även våra bönder undrar vart den tog vägen. Svaret är att den kommer att användas som återblickar ibland för att på ett spännande vis berätta hur allt började. Om vi delar ut brev eller inte nästa år vet jag inte men jag hoppas att ni oavsett det här troget hänger med även denna säsong. Vi har mycket kul framför oss och förändringar är svårast i början, sedan lär man sig acceptera det och kanske till och med tycka om det.

Ha en underbar dag och missa inte Bonde söker fru imorgon!

Kram Linda

7
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00