ANNONS
Integritet på Tailsweep

Bästa julklappen – en vedeldad bastu!

/
IMG_9435

Det finns få saker som jag njuter så mycket av som en vedeldad bastu – jag älskar att basta! Oavsett vilken tid på året det är så är det mysigt att tända i kaminen och sedan krypa in i värmen. Allra bäst är det ju på vintern.

IMG_3595
IMG_3154-1

Att få sitta i eldens sken och höra det sprakande ljudet av ved som brinner. Bli riktigt varm och sen gå ut i den friska iskalla luften och, om andan faller på, slänga sig i snön.:)

IMG_3157
IMG_3158
IMG_3159
IMG_3160

Ja garanterat uppfriskande – känns lite som att huden krymper en storlek. 🙂 Tidigare har vi bastat hos mina föräldrar men nu har vi också en egen.

IMG_1145

Den här bastun har vi faktiskt byggt själva. Det är en byggsats som vi satt ihop som vi beställt från Botniastugan. När vi beställde den så tänkte jag lite att de nog skulle vara rätt lätt, lite som ett vuxenpussel som vi kunde sätta ihop på några dagar, men riktigt så enkelt var det förstås inte.

Varken jag eller Jacob har ju nån erfarenhet av att bygga saker annat än att vi satt ihop nån Ikeamöbel nån gång så givetvis var detta en utmaning. När jag först såg de stora pallarna fulla med brädor, takpannor och fönster så fick jag lite av en chock, jag hade nog ändå inte riktigt fattat hur många delar och hur omfattande det ändå är att bygga ihop ett litet hus eller ja i vårt fall en bastu.

37BABC8C-C08B-4D5B-B798-82DA850392D0
IMG_6005
FA1BB996-C26B-4F96-8AD7-D460692871EA
IMG_6120
IMG_6269

Men vi drog igång och tack vare hårt arbete där vi alla hjälptes åt – och med en hel del hjälp från en snickarkompis så var bastun klar på en vecka – och det är ju ändå otroligt. För det är ju inte den enklaste varianten vi har med tanke på att det är burspråk och många fönster men vi fick ändå ihop det – och det var så kul att göra!

IMG_7580

Jag tror särskilt för en amatör som mig var det väldigt kul att få måla, såga och spika. Det är väl töntigt att kalla det för vuxenpussel eller ja vuxenpyssel men lite så var det ju ändå för mig 🙂 Bara att få timra ihop väggarna, så roligt. Bäst av allt var ju så klart känslan när allt sedan var klart och vi för första gången kunde elda i spisen.

IMG_5973

Så ja här har ni ett julklappstips att ge till er själva 🙂 Lyxig julklapp så klart men för att vara en bastu så är det inte så dyrt i och med att man bygger den själv. Bra med den här är ju också att den är flyttbar. Den står inte fastmonterad på nån grund eller så utan kan ställas var som helst där det är plant och kan flyttas på. Inte så stor heller vilket ju är bra. Det finns ju så klart olika modeller och storlekar att välja på men den här tycker jag är så perfekt.

59F4CF41-9A53-4542-A1E6-20B415085919

Vi planerar att fira jul i vår stuga i Lappland om det går och jag längtar redan. Både efter snön och stugan i sig men så klart också efter att få krypa in i bastun med massor av snö utanför.

Tills dess – trevlig helg! Nu ska jag ut och ta en lång promenad för helt plötsligt skiner solen och den har vi då inte varit bortskämda med i november…

Kram Linda

1
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00