ANNONS

Lykke lagar Key lime pie – recept

/

Key lime pie – min absoluta favorit bland efterrätter. Här lagar Lykke den och den blev så otroligt god. Perfekt blandning av lime och sött. Så gott!

IMG_2437

Kollar man videon så vet man hur man gör men jag ska så klart lägga ut det här också.

IMG_2429

Gör så här:

Mixa 200 gram digestivekex med 15o gram smält smör. Tryck ut i en form med avtagbarkant och grädda i ugnen på 175 grader i 10 min.

Tvätta av 4-5 limefrukter och riv deras skal tills du har fått ihop ca 2-3 mask. Rör ihop 5 äggulor. Blanda ner limeskal, en burk kondenserad söt mjölk (ca 400 gram), och limejuice som du pressar ut från alla limefrukterna.

Häll smeten på den gräddade pajdegen och grädda ytterligare 10 min på 150 grader.
Ta ut och låt svalna – och ställ sen pajen kallt i minst 3 timmar innan du serverar den.
Garnera den med vispad grädde och lime. (se bild)

Fler härliga recept hittar ni på vårt matkonto på instgram @systrarna_lindorff

0
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00